Výstava LOVEafFAIR v SOM STORE

Podujatia  ·  15. január 2024

Milý priatelia! Pozývame vás na vernisáž a welcome drink do dizajnérskeho priestoru SOM STORE. Už 24.1 o 18:00 otvárame výstavu LOVEafFAIR je MODULAR a tešíme sa, že sa k nám pridáte. Výstava potrvá v čase 25.1 – 1.2.!

https://www.lenkasrsnova.com/

Aktuálna kolekcia Lenky Sršňovej sa venuje téme nekonvenčných svadobných a spoločenských šiat. Svieže modely ponúkajú netradičný pohľad na túto tematiku a mnohé kúsky hravo využijete aj na neformálne príležitosti, alebo momenty, kedy sa jednoducho budete chcieť cítiť výnimočne. Lenka v kolekcii rozpracováva myšlienku modulárnosti odevov, ktorá ponúka využitie šiat nielen na jednu príležitosť, ale dáva modelom pridanú „reuse“ hodnotu. Koncept kolekcie s výstižným názvom MODULAR tak ponúka jednotlivé modely a ich časti, ktoré sú nadizajnované tak, aby sa dali hravo a ľahko kombinovať na mnoho spôsobov. Každý kúsok kolekcie však funguje aj ako samostatný univerzálny a nadčasový kúsok. Ich spájaním, vrstvením, či kombinovaním si však môžete vytvoriť minimalistické, ale aj odvážne a neprehliadnuteľné looky. Kolekcia je doplnená aj o univerzálne kúsky, ktorým stačí naozaj málo, len obliecť a užívať si ich jednoduchú krásu a pohodlnosť.
Unikátne šperky, ktoré dopĺňajú odevy sú z dielne dizajnérky Radky Kovačíkovej.

Tému spoločenských a svadobných šiat Lenka zvolila preto, lebo práve s takýmito šatami sa spája obava, že po primárnom použití už nemajú v šatníku uplatnenie. Modely z konceptu Modular však tento mýtus popierajú. Kúsky sú vytvorené tak, aby navonok pôsobili ako šaty celok, ale dajú sa rozdeliť minimálne na dve a viac častí, z ktorých každá dokáže fungovať osobitne a kombinovať sa s inými odevmi kolekcie.
Kolekcia obsahuje modely a doplnky, z ktorých každý figuruje aj ako definovaný hotový solitér, ale zároveň ponúka možnosť kombinovania s ostatnými kúskami tak, aby vytvoril plnohodnotný unikátny outfit. Jednotlivé modely ponúkajú mnoho spôsobov párovania, vrstvenia, spájania a dávajú nositeľovi oveľa viac hravých možností ako si outfit vyskladať.

Kolekciu aj šperky si počas trvania výstavy môžete naživo pozrieť, ale aj vyskúšať. Už teraz sa na vás tešíme!

LS.



foto: Martin Tomečka
modelka: Kinga Puhová
muah: Mischel Warenits
šperky: Radka Kovačíková