Colorcode v Bilbao/Spain

Podujatia  ·  13. september 2015

https://www.lenkasrsnova.com/

Počas júla 2015 si naša dizajnérka Lenka Sršňová odskočila na kreatívny rezidenčný pobyt do coworkingového centra v baskickom Bilbau. Hlavným cielom pobytu sa stal prieskum lokálnej módnej scény a textilného priemyslu. S pomocou kontaktov agentúry Peopleing a samostatným prieskumom v teréne sa Lenke podarilo uskutočniť stretnutia so zaujímavými a inšpiratívnymi osobnosťami domáceho módneho sveta.
Značky, či dizajnéri s ktorými sa Lenka stretla, sú súčasťou lokálneho módneho priemyslu, každý na inej úrovni podnikania. Príbehy veľkých a stredných značiek pôsobiacich medzinárodne s produkciou v Číne, ale aj rozhovory s menšími značkami a dizajnérimi, boli inšpiratívne a veľmi zaujímavé. Lenka si rozšírila vedomosti o široké spektrum informácií, týkajúcich sa podnikania, formovania značky na trhu, produkcie a následného predaja. Móda ako obchod, alebo dizajn a jej stav v súčasnom odevnom biznise boli hlavnými témami rozhovorov.
Okrem pracovných aktivít sa Lenka sústredila aj na spoznávanie Bilbaa, jeho histórie, kultúry, gastronómie, či umenia. V spolupráci s umeleckým fotografom Davidom Herranz a dievčatami z agentúri Peopleing sa Lenke podarilo nafotiť veselý a farebný editoriál aktuálnej kolekcie Colorcode. Starý prístav v Algorte, charakteristické útesy baskického zálivu, pláže, morská panoráma, či tradičná architektúra sa tak stali priestorom pre rozohranie farebnej letnej kolekcie.
Pobyt v Bilbao dopadol veľmi pozitívne po pracovnej, aj kreatívnej stránke. Išpirujúce prostredie, príjemná atmosféra, umelecko-dizajnérsky, ale aj industriálny charakter mesta, ako aj profesionálny a priateľský prístup agentúri Peopleing, vytvorili veľmi produktívne prostredie a rezidenciu si Lenka užívala plnými dúškami.

Pobyt v Bilbao sa uskutočnil vďaka slovenskej organizácii Creative industry Košice.

Galéria fotografií COLORCODE- Bilbao

https://www.lenkasrsnova.com/
foto: David Herranz