LS. v Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku

Podujatia  ·  29. november 2015

https://www.lenkasrsnova.com/

Milí priatelia!

Pozývame vás na neobvyklú výstavu Na mólo!, ktorej vernisáž sa uskutoční 3. 12. 2015 o 16:00 v Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku. Môžete sa tešiť na aktuálny prierez tvorby Lenky Sršňovej. Prídite si vychutnať módne kúsky z kolekcií BonBon, Colorcode, Galaktika 2014, Magika Fantastika, aj Princess. Navyše sa dozviete, aký umelci a dizajnéri spolupracujú na vzniku modelov, a aká je ich rola v životnom cykle kolekcie.

Na mólo! je prvou výstavou projektu Kolaboratórium, v ktorom Galéria Ľudovíta Fullu predstavuje malé skupiny alebo tímy umelcov cez ich spoločné projekty a spolupráce.

V prípade výstavy NA MÓLO! hrá hlavnú rolu odev. Odevná dizajnérka Lenka Sršňová je jednotiacim prvkom vo všetkých piatich na výstave prezentovaných kolekciách. V celom procese nie je iba autorkou – realizátorkou odevov, ale je aj tvorkyňou konceptov a príbehov jednotlivých kolekcií, na ktoré prizvaní umelci reagujú. Na výstave sú zastúpení Ondrej Jób a Michaela Bednárová, ktorí spolupracujú na grafike a dezénoch niektorých kolekcií. Jakub Gulyás a Braňo Lengyel sú zas tvorcami vizuálnych výstupov. Lookbook, fotoeditoriál, dokumentárne fotografie z akcií, či video, sú totiž nevyhnutné pre archív značky, prezentáciu a ďalší život kolekcie.

Nech sa páči, nenechajte si túto zaujímavú výstavu, zachytávajúcu módu trošku inak, ujsť. V Galérii Ľudovíta Fullu v Ružomberku si ju môžete pozrieť od 3.12. 2015 do 14.02.2016.