Výstava "Ó, ŠATY!" v SNG

Events  ·  October 6 2020

https://www.lenkasrsnova.com/

Pozývame vás do priestorov Slovenskej Národnej Galérie na unikátnu módnu výstavu 6.10.2020 – 10.6. 2021, ktorú si nesmiete nechať ujsť!

Príležitosť ukázať jedinečné spoločenské šaty a premiérovo uviesť silnú zostavu slovenských odevných dizajnérov dostala SNG vďaka daru, ktorý do zbierok venovala Nadácia Tatra banky. Súčasťou galerijnej zbierky
úžitkového umenia a dizajnu sa tak stáva mimoriadna kolekcia spoločenských šiat reprezentujúcich
dekádu špeciálneho ocenenia udeľovaného v rámci Ceny Nadácie Tatra banky za umenie (CNTBU), ktoré odevným návrhárom poskytuje príležitosť navrhnúť šaty pre múzu/moderátorku galavečera Adelu Vinczeovú.
Desať odevných dizajnérov, medzi ktorými sú zvučné mená aj shooting stars domácej scény, máte možnosť vidieť aj šaty z nášho atelieru.
Róba odkazujúca na kolekciu Pop – line, vycházda z maľovaných ťahov štetca, digitalizovaných a prenesených do potlače naozaj unikátnych šiat.

https://www.lenkasrsnova.com/ https://www.lenkasrsnova.com/

V expozícii nájdete modely od: Boris Hanečka, Marcel Holubec W., Lenka Sršňová, Mária Štraneková, Martin Hrča, Michaela Ľuptáková, Andrea Pojezdálová Chrastinová, Pavol dendis, Maja Božovič Bažik, Lukáš Krnáč.

Vystavené šaty sú zasadené do scény šitej na mieru každému modelu, odkazújúc na depozitáre a zbierky SNG. Vytvoril ju scénograf Juraj Kuchárek a vizuálne do nej zasiahol aj multimediálny umelec Ján Šicko.

Kurátorka: Viera Kleinová

SNG, Esterházyho palác, Námestie Ľ. Štúra 4, Bratislava
Otvorené denne okrem pondelka od 10:00 do 18:00, vo štvrtok od 12:00 do 20:00.

https://www.lenkasrsnova.com/