Lenka Sršňová: Príbeh MONOCHROMA

Photos  ·  February 7 2019

https://www.lenkasrsnova.com/

“Milí priatelia,

Ideu vytvoriť Monochromu som nosila v hlave už dlhšie, no až minulý rok dozrel čas, kedy som sa do nej konečne naplno pustila. Posledné roky v mojej tvorbe dominovali divoké a výrazné vzory, veselosť, hravosť. Odrazu som zatúžila zastaviť sa a preskúmať energiu a silu jednotlivých farieb. Obliecť sa a ponoriť do čistých farebných plôch a ich odtieňov. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a práve Monochroma je toho živým príkladom.

https://www.lenkasrsnova.com/

Navonok jednoduchá a čistá kolekcia je zložená z niekoľkých dôležitých prísad. Hlavnou inšpiráciou sú už spomínané jednotlivé základné farby a ich odtiene.

Nosným prvkom prechádzajúcim všetkými modelmi je pásik. Vzájomným prekrývaním pásikov a pruhov som našla jednoduchý kľúč, ktorý sa dá aplikovať na široké farebné spektrum. Tým pádom viem vzor ľahko posunúť do akejkoľvek preferovanej farebnosti.

https://www.lenkasrsnova.com/
https://www.lenkasrsnova.com/

Druhým dôležitým vizuálnym prvkom, ktorý v kolekcii dominuje, je plastický prúžok, vytvorený odšívaním plochy materiálu. Do odevu a strihu sa tak dostáva plastický reliéf, ktorý v odeve tvorí atraktívny dizajnérsky a zároveň aj krajčírsky detail. Aplikovaný do rôznych materiálov sa vždy správa inak a posúva plochu odevu do priestoru.

Treťou ingredienciou monochromatickosti v podaní Sršňovej je plocha. Plocha podčiarkujúca čisté intenzívne farby v kontraste s úderným pásikavým vzorom. Prúžky sa tak rozohrávajú a lámu do príjemnej grafickej aj rafinovanej priestorovej kresby.

Harmónia a pohodlnosť z Monochromy doslova srší. Príjemné a praktické materiály spracované do pohodlných a versatilných strihov. Nejeden kúsok môžete hravo variovať a stajlovať na mnohé spôsoby. Svoje si nájde naozaj každý. Ak sa chcete zahriať, ponúkame vám teplučké a mäkučké farebné mikiny, či prúžkované bundokábáty. Jar privítame vo veselých maxi pásikavých plášťoch a zvrchníkoch, ľahkých topoch a mikinách. Ak si chcete vyraziť na párty, či do spoločnosti, odporúčame výrazné monochromatické sukňe v rôznych dĺžkach a farbách. Ľahké ako letný vánok sú zas tunikytopy z jemnej vzdušnej balvlny a hodvábu. Predstavujeme vám ich v čistej univerzálnej bielej, alebo čiernej farbe, ktorá stavuje na minimalizmus a jednoduchosť. Všetky kúsky vám radi vyrobíme vám aj na objednávku, presne podľa vašich želaní a farebnej preferencie!

https://www.lenkasrsnova.com/
https://www.lenkasrsnova.com/

Monochroma je už pripravená do vašich šatníkov. Verím, že si kúsky z nej budete s radosťou denne obliekať. Je nadizajnovaná tak, aby sa vám dala ľahko a hravo kombinovať s doterajšími kúskami LS., či inými vychytávkami z vašich módnych zbierok. Vyberte si z našej online ponkuky, alebo si s nami dohodnite stretnutie a príďte si svoj obľúbený kúsok vyskúšať rovno do nášho showroomu. Už teraz sa na vás tešíme!”

Lenka <3